Докторът на медицинските науки, онкологът Рамин Иманов, сподели изпитана рецепта за превенция на рака.
„За да приготвите лекарството са ви нужни: 1 супена лъжица екстра върджин зехтин (можете да използвате сурово и органично кокосово масло), 1/2 чаена лъжичка джинджифил, 1/2 чаена лъжичка куркума, 1/4 чаена лъжичка черен пипер. Поставете съставките в купа и разбъркайте добре. Можете да добавите тази пикантна смес към вашите салати, меса, супи и яхнии. Препоръчва се да се консумира веднъж на ден за предотвратяване на рак и 3-4 пъти дневно за убиване на анормални ракови клетки“, съветва специалистът.
Куркумата, добавя лекарят, е най-силната съставка в тази рецепта. Отдавна се използва заради нейните противоракови, антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти. В допълнение куркумата и градинският чай помагат и при най-тежката кашлица. Куркумата е подправка, която се използва повече от 4000 години. Тя успешно помага при проблеми с храносмилането, бори се с инфекции и възпаления. Куркумата е мощно противовъзпалително средство, тъй като съдържа веществото куркумин. То може да прочисти плаките в артериите и кръвоносните съдове, като така значително намалява риска от атеросклероза. Известно е, че тя е главната причина за инфаркт и инсулт. Куркуминът също така може да понижи нивото на лошия холестерол. Апетитната подправка подпомага храносмилането, като успокоява симптомите на различни разстройства, стимулира производството на жлъчен сок и предпазва от усложнения на улцерозния колит.
Рецептата на прочут онколог пази от рак
0 коментара
Все още няма коментари