Ето ги семействата на новите министри (Уникални снимки)

Членовете на МС с над 28 деца и две съпруги чужденки

Фото 20 яну. 2022, 12:17
3 коментари
3052 прочитания

Правителството на Кирил Петков е най-многодетното от всички досега. Общият брой на наследниците на членовете на МС може би прехвърля 28, а освен това двама от тях могат да се похвалят и с булки чужденки. Единият е премиерът Кирил Петков, който е женен за канадката Линда и от нея има три щерки, а другият е министърът на културата Атанас Атанасов.

Той пък се венчал за германката Яна няколко седмици преди да седне в министерското кресло. Двамата все още не са станали родители и бракът им е от разстояние, защото Яна живее и работи в Лондон. Адашка на съпругата на Атанасов е тази на министъра на околната среда Борислав Сандов, която също се казва Яна. Сандов се взе с любимата си в разгара на пандемията, но церемонията се състоя в планината – на чист въздух и далеч от коронавируса. Младата двойка все още не се е похвалила, че очаква първа рожба, но вероятно и това ще стане в рамките на мандата на новото правителство. Божидар Божанов – министър на електронното управление, го води вече с 2 обиколки. Той и половинката му Екатерина имат малка дъщеричка и син Йоан, който проплака в края на ноември 2021 г.


Най-голям дан за прираста на населението е дал вицепремиерът Гроздан Караджов. Министърът на регионалното развитие е баща на четири деца. Има голям син, който вече е женен и с дете. През март 2015 г. съпругата му Цецка го дари с близначките София и Калина. А няколко години по-късно с още една дъщеря.


Три дъщери и внучета има и транспортният министър Николай Събев. Щерките са му съдружнички в семейния бизнес – куриерската фирма „Еконт“, но Събев не живее с майка им, а с партньорката си в бизнеса Донка. Дядо е и Стефан Янев, бивш служебен премиер и настоящ министър на отбраната. Той има син и дъщеря, а с внучка го зарадва щерка му Екатерина. Баща на трима наследници пък е Даниел Лорер – министър на иновациите и растежа. С пораснали син и дъщеря се гордее повелителката на здравното министерство Асена Сербезова, която се е омъжвала цели четири пъти. Мъжка майка на двама синове е външната министърка Теодора Генчовска, единият от които е гимназист, а другият следва за лекар. С две деца е и образователният министър Николай Денков, а Христо Проданов, който е начело на Министерството на туризма, има син и дъщеря.

Безспорно една от най-ефектно изглеждащите министерши е съпругата на спортния министър Радостин Василев – Нина. Двамата са родители на момченце.

С по един син са и правосъдната министърка Надежда Йорданова, социалният министър Георги Гьоков и вицепремиерката Корнелия Нинова. Една голяма дъщеря Илиана, която работи като съдия, има шефът на МВР Бойко Рашков. За министъра на земеделието Иван Иванов и този на енергетиката – Александър Николов, няма информация за семейния им статус. Без жена до себе си и деца е само финансовият министър Асен Василев. Вицепремиерката Калина Константинова също не е споделила публично дали е обвързана.

 

КИРИЛ ПЕТКОВ

Премиерът с трите си дъщери и канадската си съпруга Линда.

 

 

НИКОЛАЙ СЪБЕВ

Транспортният министър е баща на три щерки и дядо на две внучки.

 

ДАНИЕЛ ЛОРЕР

Министърът на иновациите и растежа с жена си Виолета и трите им деца.

 

ГРОЗДАН КАРАДЖОВ

Вицепремиерът има общо 4 деца. На снимката е с жена си Цецка и двете им близначки.

 

АТАНАС АТАНАСОВ

Най-младият в кабинета „Петков“ – министърът на културата, е женен за германката Яна. На снимката е с нея, майка си и баща си.

 

БОЖИДАР БОЖАНОВ

Министърът на електронното управление стана баща за втори път – в края на миналия ноември му се роди син. С половинката му Екатерина имат и дъщеричка.

 

БОРИСЛАВ САНДОВ

Министърът на околната среда и водите се взе с половинката си Яна в разгара на пандемията на сватба в планината.

 

ХРИСТО ПРОДАНОВ

Шефът на Министерството на туризма със съпругата си, сина си и дъщеря си.

 

РАДОСТИН ВАСИЛЕВ

Спортният министър с жена си Нина и сина им.

 

СТЕФАН ЯНЕВ

Бившият премиер и настоящ министър на отбраната има син и дъщеря от съпругата си Пенка. Дядо е и на една внучка.

 

 

КОРНЕЛИЯ НИНОВА

Лидерката на БСП, която се уреди с вицепремиерски пост, има двама любими мъже – съпругът ѝ Митко и синът им Рафи.

 

АСЕНА СЕРБЕЗОВА

Повелителката на здравното министерство е майка на син и дъщеря от предишни бракове. Сега е щастливо омъжена за съпруг №4 Петър Сербезов.

 

 

БОЙКО РАШКОВ

Шефът на МВР с бившата си жена Мария, от която има една дъщеря Илиана.

 

3 коментари
go60 2022-01-21 22:00:17
Банда оигофрени и размноженията им
DR. ADITY 2022-02-10 08:04:14
Искате ли да продадете бъбрека си? Търсите възможност да продадете бъбрека си за пари поради финансова криза и не знаете какво да правите? След това се свържете с нас днес чрез: [email protected] и ние ще ви предложим добра сума за вашия бъбрек, защото спешно се нуждаем от бъбрек в нашата клиника. имейл: [email protected] Цена: $780 000 Уебсайт: https://www.drpradhanurologist.com
koko 2022-05-12 18:02:20
nai xubava e LINDA.
avatar