♦ Тиквичките нарежете на парчета и задушете или ги направете на пюре с няколко капки ябълков оцет. Прекрасна гарнитура са за риба, телешко, свинско или птиче месо.
♦ Артишока разрежете на 4, поръсете с лимонов сок и задушете за 15 мин. с 2 с.л. вода и 2 с.л. зехтин.
♦ Карфиола сварете на пара без сол, пасирайте и подправете с 4 парчета аншоа.
♦ Отделете семките от доматите и нарежете меката част на кубчета. Запечете за 10 мин. с чесън и няколко капки зехтин, после разбъркайте със зелена салата.
♦ Корените на целината запечете с чубрица, дафинов лист и няколко капки зехтин.
♦ Патладжана разрежете на две части по дължина и запечете във фолио. Посолете, поръсете с пипер и полейте със зехтин.
Все още няма коментари