От началото на годината Волен Сидеров активно се изявява в ново амплоа – това на кулинар. Лидерът на „Атака“ снима видеоклипове с рецепти, на които се вихри в кухнята на дома си. Зад камерата е съпругата му Деница, която проследява целия процес, а после клиповете биват публикувани в интернет платформа за видеосподеляне. Оказва се, че рецептите от тефтера на Волен се радват на завиден зрителски интерес и са гледани по между 10 и 20 хиляди пъти от различни потребители. Мнозина не крият, че са впечатлени от кулинарните му способности, и го призовават да се включи в известния готварски формат „Мастършеф“, който се очаква да се завърне в ефира на Би Ти Ви още тази есен.
Всички рецепти, които Сидеров приготвя, твърди, че са евтини и по джоба на всеки българин. Една от най-хитовите му е за зелен боб с маслини, чието приготовление излизало под 5 лева. „Зеления фасул съм купил за 2,99 лв., маслините – за 2 лв. Преди да пусна фасула в тенджерата, го измивам добре под чешмата. Слагам шарлан, малко гореща водичка, за да къкри бобът, слагам 2 глави лук, предварително нарязан, чесън. Не запържвам, защото не обичам запръжки. Правя зачервяване на чесъна. Зеленчуците задушавам заедно с боба, хвърлям малко червен пипер за цвят, малко джоджен – без него манджата няма вкус на прясно и на свежо. Добавям копър, малко черен пипер – без него не върви. Не обичам запръжките, защото на тях миришеше всяка втора българска къща едно време.
Те не са здравословни и за хората с проблемен стомах. Слагам малко доматчета от отворен буркан. Като покъкри малко, добавям топла вода на око, не че нямам мензури. Изчаквам около 40 минути. Нарочно не слагам тежки мазнини, че да е лека манджата за консумация. Дотук гозбата ми излиза около 4,50-5 лева. Слагам и една-две люти чушки, защото обичам да е по-пикантно“, нарежда Сидеров, досущ като Ути Бъчваров. Той съветва кулинарните си последователи да хапват всяка вечер по глава лук или чесън, за да не боледуват. За да нямат лош дъх на следващия ден, трябвало да правят като французите и да запичат лука или чесъна, преди да го консумират.
По-хитова от боба му обаче е рецептата за спагети „Сидерони“. Интересното при тях е, че лидерът на „Атака“ споделя своята тайна за безупречен вкус – капачка домашна ракия при варенето на пастата. „Маслините заместват морски дарове, шунка, всичко друго, което нямаме. Това са най-постните и елементарни спагети. Три порции струват по-малко от 6 лв. Сосът става хубав с масло вместо със зехтин, а ако няма деца на масата, добавям и капачка ракия за идеален вкус. Зехтина го слагам накрая, за да овкуся вече сварените спагети“, споделя тънкостите си Сидеров. Всички почитатели на кулинарното му творчество са на мнение, че готварската му кариера е също толкова впечатляваща, колкото и политическата, и чакат с нетърпение да го видят в някой от кулинарните тв формати или в собствено шоу по телевизията.