Необходими продукти:
свински ребърца – 1,5 кг.
За соса:
вода - 80 мл
доматено пюре - 80 мл
мед - 80 мл течен
кафява захар - 4 ч.л.
сок от сливи - 125 мл
чили сос - 125 мл
кора от 1 лимон
сок от 2 портокала
червен пипер - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Ребрата се сваряват за около 45 минути. Прецеждат се, подсушават се и се слагат в намаслена тава. Всички съставки за соса се смесват до получаването на еднородна смес. Ребрата се покриват със соса, разбъркват се добре и се запичат в загрята фурна около 40 минути, като след 20-ата минута се обръщат. Сервират се веднага с гарнитура по избор.
София -4°
Видин -2°
Враца -2°
Русе -2°
Варна 35°
Бургас 32°
Пловдив 37°
Все още няма коментари