Необходими продукти:
1 тиквичка, настъргана на едро
2 сварени картофа, настъргани на едро
1 скилидка счукан чесън
1/2 глава лук, нарязан на ситно
3 с.л. брашно
2 с.л. магданоз на ситно
1 яйце
сол на вкус
олио.
Начин на приготвяне:
В купа смесете тиквичката, картофите, лука, чесъна, брашното, яйцето и магданоза. Овкусете със сол и разбъркайте добре.
Загрейте олиото. Изпържете малки мекички на умерен огън. Отцедете ги от излишната мазнина, като ги поставите върху кухненска салфетка – първо от едната, после от другата страна. Сервирайте с изцедено кисело мляко с чесън и копър.
София 17°
Видин 19°
Враца 18°
Русе 19°
Варна 35°
Бургас 32°
Пловдив 37°
Все още няма коментари