♦ Сандвич с русенско варено
Необходими продукти: хляб на филии, кашкавал, 1 консерва Русенско варено, домати лютеница, чубрица
Начин на приготвяне: В купа слагаме настъргания кашкавал, съдържанието от консервата, домата на ренде (или 2 с.л. лютеница) и чубрицата. Всичко това намачкваме и разбъркваме добре с вилица. Намазваме на филийки и печем в загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути.
♦ Домашен дюнер
Необходими продукти: За тестото: 1/2 пакетче мая, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 200 мл вода, брашно
За плънката: 400 г телешко месо, домат, кисели краставички, пържени картофи, кисело мляко, майонеза, чесън на прах, 2 с.л. пържен лук, черен пипер
Начин на приготвяне: Месото се накълцва на ситно. Пече се с малко мазнина на фурна. Желателно е да се разбърква от време на време.
Тестото се замесва. От него се оформят топки, големи колкото яйце. Разточват се на много тънко. Пекат се на сач, а може и в тиган, но без мазнина. След като са изпечени, се покриват, за да омекнат. Във всяка питка се слага сос, предварително направен от майонезата, млякото и чесъна. След това се добавя месото, пържените картофи, пърженият лук, доматчета, нарязани на разполовени филийки, краставички, нарязани на ситно. Дюнерът се завива така, че долната страна на питката да се прегъва навътре, за да не потече сос. След това се навива точно както палачинките.
♦ Оригинална закуска
Необходими продукти: 1 домат,1 филия хляб, 1 яйце, кетчуп, кашкавал, зехтин
Начин на приготвяне: Огнеупорна тенджерка, в която ще се поднася закуската, се намазва със зехтин и отгоре се редят 3-4 кръгчета пресен домат, върху тях се слага филия хляб с дупка в средата. В нея се чуква 1 яйце, а самата филия се накапва тук-там с кетчуп. Пече се в загрята фурна или грил и още гореща се поръсва обилно с кашкавал.
Поднася се веднага.
♦ Топли сандвичи с риба тон
Необходими продукти: 140 г консервирана риба тон в олио, 1-2 с. л. майонеза, смлян черен пипер, настърган кашкавал, питки
Начин на приготвяне: Питките се разрязват на 2 части, рибата се отцежда и се смесва с 1-2 с. л. майонеза. Така приготвената смес се разпределя върху разрязаните питки. Отгоре се поръсват с настърган кашкавал. Сандвичите се запичат в предварително загрята фурна на 200 С, докато не се разтопи кашкавалът. Подправят се със смлян черен пипер.
♦ Панирани шоколадови сандвичи
Необходими продукти: 8 филии хляб за тостер, 4 с. л. лешникова паста тип Нутела или Финети, 100 г тънки минишоколадчета, 50-60 мл прясно мляко, 1 с. л. течен мед, 2 с. л. краве масло, 1 яйце, 2 ч. л. вода
Начин на приготвяне: От филиите се отрязва кората. Четирите се намазват с лешниковата паста. Отгоре се поставят минишоколадчетата и се захлупват с другите 4 филии. Млякото се разбърква с меда. Сандвичите се потапят за кратко в млечната смес, след което се нареждат върху дъска за рязане. Покриват се с друга дъска за рязане, а отгоре се поставя тежест. Така престояват 3 часа. В голям тиган се разтопява кравето масло. Яйцето се разбива с водата. Сандвичите се потапят в яйцето. Пържат се на среден огън за по 5 минути на страна до златист цвят. Панираните шоколадови сандвичи се срязват по диагонал и се поднасят веднага.
Все още няма коментари