Естрадната звезда Нели Рангелова винаги е впечатлявала с перфектна визия. Певицата спазва стриктен режим и се храни здравословно от дълги години. Въпреки че изкусният кулинар в дома им е нейният съпруг Георги, има специалитети, които са нейна запазена марка и редовно приготвя на семейството си.
Пълнени чушки с боб
ПРОДУКТИ: 10 изсушени червени чушки, 1 кг картофи, 300 г бял фасул, 50 г орехи, 1 с. л. чубрица, 1 с. л. джоджен, 1 с. л. червен пипер, 1 ч. л. лют червен пипер, 1 ч. л. черен пипер, 1 ч. л. сминдух.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Чушките предварително се накисват във вода, за да се отпуснат добре. След това бобът се пасира, за да бъде мек. Картофите се нарязват на ситни кубчета. Съставките се смесват добре, като се прибавят орехите и подправките. Накрая, когато се напълнят добре и се загладят с малка лъжичка, се поръсват с малко олио или зехтин, преди да се сложат във фурната. Пекат се 20-30 минути.
Риба с магданозен сос
ПРОДУКТИ: 2 филета риба по избор, 2 връзки магданоз, сокът от 1 лимон, 2 с. л. оцет, 1/2 ч. ч. бяло вино, 1/2 ч. ч. олио, 3 с. л. зехтин, 2 с. л. соев сос, 4 скилидки накълцан чесън, 5 маслини без костилки, сол, черен и червен пипер на вкус.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Посолете рибните филета, след това ги поръсете с черен и с червен пипер. Залейте ги с лимоновия сок, оцета, виното и чесъна. Оставете в хладилника за 1 час, за да се овкусят. След това загрейте олиото в тиган и изпържете рибните филета равномерно. Ако предпочитате, може да ги изпечете и във фурна. Накрая накълцайте магданоза и го пасирайте заедно с маслините, зехтина и соевия сос. Може да добавите и малко лимонов сок. Поднесете рибата, полята с магданозения сос.
Витаминозна салата
ПРОДУКТИ: 100 г киноа, 1 авокадо, 5 чери домата, 6 маслини черни, 80 г царевица, 1 връзка магданоз пресен, 1 щипка сол, 1 щипка черен пипер,1 с. л. зехтин.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Киноата се сварява в подсолена вода в съотношение 2:1 под капак. В салатена купа се нарязват чери доматите на половинки и авокадото на кубчета. Добавя се сварената царевица на зърна (може и от консерва). Киноата се изцежда и се добавя в салатата заедно с маслините. Полива се със зехтин и се разбърква добре. Овкусява се със сол и черен пипер и се поръсва с нарязани листенца магданоз.
Все още няма коментари