В навечерието на Великден се оказва, че има недостиг на българско агнешко на пазара. За килограм живо тегло на фермите се плащат между 5 и 6 лева – повече от миналата година. В магазина обаче цената на килограм агнешко започва от 11-12 и достига до 16-17 лева.
И за този Великден търговци ще се опитат да ни продават залежало агнешко от Нова Зеландия и Австралия. Някои от разфасовките били доставени в големите вериги още в началото на годината, преди да се изостри вниманието на контролните органи, разказват овцевъдите. По цената обаче трудно можем да се ориентираме, тъй като търговците предлагали размразеното на цените на свежото месо.
Прясното има розов цвят и е сочно. Старото агнешко пък е с потъмнели кости, казват експерти.
София 20°
Видин 20°
Враца 16°
Русе 23°
Варна 35°
Бургас 32°
Пловдив 37°
Все още няма коментари