Червеният лук е зеленчук, който има уникални лекарствени свойства. Той може да намали холестерола и захарта в кръвта, да има благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт и да обогати организма с витамин С, защото съдържа два пъти повече от него, отколкото лимоните и ябълките. Най-доброто му приложение обаче е за подобряване работата на черния дроб. За рецептата са ви нужни
900 г захар (по-добре кафява) и 1 кг червен лук.
Нарежете лука на ситно или го пасирайте. Добавете захарта. Оставете сместа 10 дни. Готовото лекарство трябва да се филтрира и съхранява в стъклен съд в хладилника.
Вземайте от него 2 пъти на ден по 2 супени лъжици, но 15 минути след хранене. Консумацията на сместа незабавно облекчава възпалението, изчезват неприятните симптоми на лоша чернодробна функция като горчивина в устата, сънливост, главоболие и умора.
Все още няма коментари