Пред риска от рак на гърдата е изправена всяка жена.
Понякога несъзнателно сами си вредим и така увеличаваме шансовете за развитие на коварни заболявания.
Според проучване жени с диагноза рак на гърдата, които в дневния си хранителен режим консумират пълномаслено мляко и млечни продукти, са с повишен риск от преждевременна смърт в сравнение с дами, диагностицирани със същото заболяване, но приемащи нискомаслени продукти.
Здравни експерти твърдят, че повечето млечни продукти, произвеждани в САЩ и други западни държави, съдържат повишено количество естроген и прогестерон, тъй като млякото понякога е от бременни крави или овце.
Ако следваме тази логика, можем да предположим, че в нискомаслените млечни продукти има по-ниски нива на тези два хормона, тъй като са лишени от голямата част от съдържанието на мазнини.
Експертите са категорични, че ако една жена консумира пълномаслени млечни продукти, тя е изправена пред вероятността да развие рак на гърдата и е застрашена от летален изход.
Ето и пълния списък на опасните продукти, включени в проучването: пълномаслено мляко, кондензирано мляко, сладолед, яйчен крем, крем брюле, сирене, кисело мляко, масло, пудинг.
Участниците в изследването били наблюдавани в продължение на 12 години, а резултатите са били доста шокиращи. Жените, които консумирали една или повече порции пълномаслени млечни продукти всеки ден, са имали 64% по-голяма вероятност от преждевременна смърт и 49% по-голяма вероятност да умрат от рак на гърдата в сравнение с дамите, които консумирали нискомаслени млечни продукти.
Все още няма коментари