Необходими продукти: 
1 пакет суха мая
200 мл топло прясно мляко
5 с.л. захар
щипка сол
2 яйца
1 жълтък за намазване
650 г брашно
100 г течен шоколад.
Начин на приготвяне: 
Маята се натрошава в половината прясно мляко с 1 с. л. захар и се оставя да шупне. Замесваме тесто с останалите продукти и оставяме да втаса. Разделя се втасалото тесто на 20 топчета. Всяко се разточва на елипса, намазваме с течен шоколад и навиваме на руло. Двата края се събират и притискат да не изтича шоколадът. Срязва се през средата и обръщаме нагоре да се оформи сърце. Нареждат се в намаслена тава и намазват с разбития жълтък. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 20-25 минути.
Източник: az-gotvia.bg
								
									
								София  9°
								Видин  13°
								Враца  12°
								Русе  13°
								Варна  35°
								Бургас  32°
								Пловдив  37°
							
									
								
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
																													
											
											
											
											
											
											
						
						
						
						
						
                        
Все още няма коментари