Необходими продукти: 10 палачинки, 150 г шунка, 250 г гъби, 150 г извара, 100 г кашкавал, 40 г масло, магданоз, черен пипер, сол, зелен лук за "връзки на вързопчетата".
Начин на приготвяне: Запържвате изчистените гъби в маслото, подправяте с черен пипер и сол, прибавяте нарязаната шунка, останалото масло, настъргания кашкавал и накрая изварата. Обръщате сместа 2-3 пъти, пръсвате с накълцан магданоз и разбърквате. В средата на всяка от палачинките слагате от плънката, повдигате краищата нагоре и ги връзвате като бохча със стръкче зелен лук и вързопчето е готово (може преди това да закрепите вързопчето с клечка за зъби).
Все още няма коментари