Необходими продукти:
300 г печурки
2 с.л. мед
4 с.л. соев сос
1/2 чаша бяло сухо вино
2 пера зелен лук
1 ч. л. сусам
1 ч.л. зехтин.
Начин на приготвяне:
Гъбите се нарязват на филийки, лукът се нарязва на ситно. Приготвя се марината от зехтина, меда, соевия сос и виното. Гъбите се слагат в тиган и се заливат с тази марината, оставят се за 15 мин и два пъти се разбъркват. Тиганът се слага на котлона на бавен огън и се пържат гъбите, докато сосът не се карамелизира. Мезето се поднася със сусам и зелен лук.
								
									
								София  9°
								Видин  13°
								Враца  12°
								Русе  13°
								Варна  35°
								Бургас  32°
								Пловдив  37°
							
									
								
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
																													
											
											
											
											
											
											
						
						
						
						
						
                        
Все още няма коментари