Необходими продукти
1 ч.ч. брашно
250 мл вода
120 г масло
4 яйца
щипка морска сол
За плънката:
козе сирене
скариди
копър
2-3 с.л. кисело мляко
черен пипер на вкус
Начин на приготвянe
Пригответе еклерите като в тенджера кипнете маслото и водата, прибавете брашното при постоянно бъркане. Трябва да се получи меко тесто, което се отделя от съда. Отнемете от огъня, добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбърквате добре. Загрейте фурната до 210 градуса. Застелете тавата с хартия, намаслете и с шприц правите еклери върху хартията, и запечете за 15-20 минути, извадете ги върху решетка.
През това време пригответе плънката, като смесите козе сиренето, сварените скариди, подправете, добавете наситнения копър. Направете разрез на еклерите по дължина, напълнете с плънката и сервирайте.
Все още няма коментари