Необходими продукти:
1 малка тиква “цигулка”
1/2 ч.л. индийско орехче
1 малка глава червен лук
1 червена люта чушка
1 ч.л. смлян кимион
1-2 картофа
250 г телешка кайма
1-2 с.л. доматено пюре
200 г зрял боб от консерва,
1/2 връзка магданоз
сол
зехтин.
Начин на приготвяне:
Разрежете тиквата на 2 и почистете половинките от семките. Намажете ги със зехтин, поръсете с малко индийско орехче и ги сложете да се запекат за 40-45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Долейте малко топла вода в тавата.
Успоредно с това загрейте малко зехтин в голям тиган и запържете лука до омекване. Сварете картофите и ги нарежете на кубченца. Добавете почистена лютата чушка и кимиона и разбъркайте. След около 1 минута добавете каймата и запържете за няколко минути. Добавете доматеното пюре, боба, малко вода и сол на вкус. След като заври, намалете котлона и добавете картофите. Издълбайте малко от половинките на тиквата и ги разбъркайте с накълцан магданоз. След това ги смесете с чилито. Напълнете тиквите с чилито, полейте с малко зехтин и поднесете.
Все още няма коментари