За никого вече не е тайна – прехваленото мляко и млечните продукти, които уж ни зареждаха имунните сили и ни осигуряваха здрави зъби и кости, всъщност са убиец №1 на съвременния човек. Той дори не подозира откъде му идват повечето от бедите със здравето. Естествено, производителите на мляко, както и тези на хилядите видове сирена, сметани и кашкавали скачат като ужилени, когато някой подеме тази тема. От 9 кладенеца са готови да извадят аргументи, че това не било така.
Само че известни учени и изследователи от Европа и САЩ не се плашат от отмъщение на главоломно мощната икономически мафия на млекарите. Същите тези учени отдавна застанаха с имената си пред световната общественост, те продължават да публикуват остри и предупредителни статии по темата. Казват на висок глас: „Не пийте мляко, не яжте нищо, произведено с него!”. Защото ще се разболеете, бавно и безжалостно, и обратен път към нормалния ви живот няма да има.
Още преди повече от 3 десетилетия педиатър №1 на земното кълбо д-р Спок, чиято книга за отглеждане на децата претърпя 75 милионен тираж и зае второ място след Библията, предупреди: Не пийте краве мляко! Нито едно дете или човек на средна възраст няма нужда от кравешко мляко – всички правителства във всички държави ви мамят, че е полезно. Само за да поощряват бизнеса с него”.
Ето я горчивата истина: хиляди изследвания вече доказаха, че редовната консумация на мляко и повече млечни продукти води до рак на гърдата, диабет, алергии, депресии, неизлечимата чревна болест на Крон. Защото:
Кравите са заразени с вируса „Левкемия бовина”
Проучване в САЩ показа, че 9 млн. крави са носители на вируса „Левкемия бовина”, други милиони крави са инфектирани с болестта на Крон. (В Европа такова изследване, което е скъпо, още не е направено, да не говорим за България.) Много естествено е, че чрез кравето мляко заразата отива в организма на невинните хора и малките деца. Заради това и 40 млн. американци страдат от изключително сериозното и изтощително заболяване на червата крон, спасение от което още не е намерено. Пациентите с крон получават чревни кръвоизливи, често вдигат висока температура, оплакват се от отпадналост. Лекарствата са много скъпи и само с поддържаща роля.
Какво става с нациите, които пият повече мляко и ядат много сирена? В Англия, Франция, Канада и САЩ през последните години консумацията на млечни продукти се е увеличила 3 пъти. Съответно и 3 пъти са нараснали случаите на рак на гърдата, твърдят лекари в научни списания. В Дания, Норвегия, Холандия и Швеция, където също има високи нива на консумация на сирена, сметана и др., тези болести са нараснали 4-5 пъти. Заради наличието на женски полови хормони.
В млякото и сирената млякото носи огромен онкологичен риск за човешкия организъм. При рака на гърдата и всеки друг вид рак хиляди неща могат да го причинят. Но едно провокира разпространението на раковите клетки – това е мощният хормон на растежа. Има го в човешкия организъм, както и в кравешкия. И ето едно чудо на природата – става дума за единствения хормон, който е еднакъв и в кравата, и в човека. Нарича се инсулинов растежен фактор 1. Приема се за ключовия фактор в растежа и разпространението на рака на гърдата, рака на белите дробове, на простатата.
Индустриалците от бранша твърдят, че всички хормони се унищожават по време на пастьоризацията на млякото и че те не се усвояват от хората, които го употребяват. Това обаче не е вярно, напомнят специалистите. Нещо повече - когато се използват 9,5 л мляко, за да се приготвят, примерно, 450 г краве масло, или 4,5 кг мляко, за да се направят 450 г кашкавал – се концентрират тъкмо тези хормони. Концентрират се и диоксините, наситените мазнини, за които знаем, че са вредни.
Дерматолозите вече признаха, че са открили лек за досадните пъпки акне, които мъчат тийнейджърите. В момента, в който младежите спрат да пият мляко и да си хапват млечни продукти, гнойните пъпки от лицата им изчезват. Всъщност за пълното изчистване от това зло са необходими само две седмици, обещават специалистите по кожни болести.
Доказано е, че 90% от кравето мляко представлява т.нар. казеин. Причината е свързана с необходимостта от бърз растеж на телетата. За животните е важно да започнат да стават и да се движат сами скоро след тяхното раждане.
Докато при човека този процес започва месеци след раждането. Когато казеинът се извлече от млякото, той всъщност не е нищо друго, освен едно лепило, използвано да се залепят лепенки върху бирените бутилки. Същото лепило се прилага и в мебелната промишленост. Когато с чаша мляко „пием” казеин – тялото ни веднага усеща този чист протеин и започва да произвежда хистамини. Накрая те стават слуз. Започват страшните алергии, от които отърваване няма.
Вредният казеин в млякото започва да се натрупва в организма и стартират болестите на горните дихателни пътища, ангини, бронхити, пневмонии. Провокира и детския диабет тип 1, който протича с унищожаването на клетките на панкреаса и е нелечимо заболяване, напомни д-р Георги Гайдурков, специалист по нутрициология (наука за храненето). Следват заболявания на стомашно-чревния тракт – гастрити, колити, язва и инфекции на пикочните пътища.
В напреднала възраст кравето мляко причинява остеопороза. Млечният продукт образува киселини в организма. Те започват да изтеглят резервите от калций и по този начин тялото е превръща в уязвима мишена на остеопорозата и други костни болести.
Защото когато в кръвта няма достатъчно калций, необходим на тялото, организмът започва автоматично да го черпи от костната система, която брои за депо.
В Африка консумацията на млечни храни е минимална и населението на този континент не страда от остеопороза. Страдащите от хронична депресия или раздразнителност възрастни хора могат да се излекуват лесно от нея, ако също спрат да консумират краве мляко и продуктите му. Защото тяхното състояние се дължи на хормон, произвеждан в организма на бременните крави. Той също се предава на човек чрез млякото им.
Прясното мляко разболява от рак и диабет
Учени: Не яжте сирена, масло и сметана!
7 коментара