Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, се повиши миналата седмица с 0,34 на сто до 2,346 пункта.
Оранжерийните домати поскъпват с 4,7 на сто до 3,35 лева за кг, а оранжерийните краставици – с 5,7 процента и се купуват 4,48 лева за кг. Червените чушки добавят към цената си 2,7 на сто до 3,84 лева за кг в края на миналата седмица. Картофите се продават по 1,25 лева за кг, а морковите скачат с 4,6 процента и се търгуват по 1,14 лева за кг. Зелето вдига цената си с 1,2 на сто до 0,86 лева за кг.
Кравето сирене поевтинява с 0,2 на сто и се търгува по 11,18 лева за кг, а кашкавалът тип „Витоша“ се продава по 18,04 лева за кг. Олиото поевтинява с 11 стотинки и се продава по 4,08 лева за литър. Пакетче краве масло от 125 грама поевтинява с 0,4 на сто и се търгува по 2,83 лева, съобщи БТА. Пилешкото месо пада с 0,5 на сто до 6,12 лева за килограм. Захарта поскъпва с 0,8 на сто и се продава по 2,54 лева за килограм в края на седмицата. Яйцата се продават по 0,38 лева за брой на едро в края на миналата седмица.
Все още няма коментари