При социализма имаше около 20 вида колбаси и бяха направени от МЕСО и всичко беше по БДС... Освен това имаше и един държавен орган, наречен ОТК. Сега има хиляди колбаси, направени от вносно, 20-годишно, дълбоко замразено „месо“, което никой в Европа не иска да докосне, камо ли да го яде. Що се отнася до миризмата му, сегашното е невъзможно да замирише на прясно месо, защото не е месо а „нещо“, пълно с химикали. Колкото до зеленчуците едно време, ако загниеха, това означаваше, че са истински. А истинското кисело мляко на втория ден вкисваше. И бозата също, нали се сещате защо... А сега по 1 месец трайност имат, което не е нормално.
Баща ми 20 години работеше като международен шофьор и мога от първа ръка да ви кажа,че постоянно се изнасяха месо и зеленчуци за Западна Европа, Русия, Иран, Ирак, Кувейт. Интересно защо Италия, ФРГ, Белгия, Швейцария, Франция и др. не си купуваха свинското от другаде, ами искаха от нашето. Защото беше истинско.
Същото беше и със зеленчуците – ТКЗС-тата не можеха да смогнат само Москва и Подмосковието да задоволят. Тогава се изнасяше и в държавата влизаше валута, а сега лук от комшиите внасяме...
Иван Мантовски
1 коментара
Лайнян Барбекян
2021-07-03 14:16:11
Отговори
Иванчо ! Много те тегли теб на зад бе човек . За едни домати и едно кисело мляко искашщ да си продадеш душата за 105 лв заплата ! Ами да ми го духаш дедовия и пак вяма се върне соца . Кренвишете от тоалетна хартия и пластмасовите домати и краставици . За останалите колбаси простосмъртните просто не им стигаха 105 лв заплати .