Валежите и утрините с ниски температури повлияха сериозно на реколтата в Кюстендил. Чаканите цяла пролет всеизвестни кюстендилски череши още не са узрели, а производителите вече се притесняват, че масовото бране на плода ще съвпадне с масовия внос от чужбина. А това гарантира ниски печалби за българските земеделци.
В село Ябълково тази година черешите зреят бавно. Производителите се притесняват, че времето тепърва готви коварни капани за дръвчетата и плодовете. Те подчертават, че в момента са изцяло зависими от времето.
„Треперим кога ще има градушка или силен дъжд. Силното слънце пък ускорява вегетацията и черешата за няколко дни се съсипва“, каза черешопроизводителят Олег Алексиев пред Нова телевизия.
Все още няма коментари