Цените в ресторантите и сладкарниците на морето удариха нов рекорд с откриването на сезон 2023. Тузари плащат по 230 лв. за блюдо с току-що сготвен омар в специален зеленчуков бульон в заведение в Бургас.
Скромен обяд от кюфтета с лютеница излиза около 15 лв., а за малка минерална вода в сладкарниците по курортите в Южното Черноморие масово ще ви искат по 3,50 лв. Рибената чорба, която е сред най-предпочитаните супи и във Варненско, и в Бургаско, върви между 3,20 и 10 лв. в заведенията, показа още проверката. Точно 9,90 лв. струва 300 мл супа в известен бургаски ресторант. За специална френска чорба от 500 мл с няколко вида риба и морски дарове ще трябва да се бръкнете с 33,90 лв.
Топресторантите предлагат всякакви глезотии като омар за 230 лв., запечен в билки и масло, Т-бон стек или говежда пържола за 118 лв., а тази със сотирани картофи – за 98,90 лв. Скъпите елитни заведения предлагат и печен гъши дроб за 38,40 лв. Паста с телешко, манатарки и домати струва 32,30 лв. порцията от 300 г.