Червеното вино предпазва от коронавирус, сочи ново изследване. Пиенето на повече от пет чаши червено вино на седмица намалява риска от заразяване с Ковид-19. Но бирата и сайдерът увеличават шансовете за заразяване с вируса с почти 28%.
Както пише „Дейли мейл“, според изводите на изследователи хората, които пият повече от пет чаши вино на седмица, имали 17% по-нисък риск от заразяване с вируса. Експертите смятат, че това се дължи на съдържанието на полифеноли, които могат да спират действието на вируси и инфекции, свързани с дихателните пътища.
Любителите на бялото вино, които пият една до четири чаши на седмица, имали 8% по-нисък риск от заразяване с вируса в сравнение с тези, които не пият.
Данните от базата данни UK Biobank били анализирани в китайската болница Шенжен Кангнинг. През февруари 2021 г. беше съобщено за изследване, което предполага, че таниновата киселина, съдържаща се в люспите на гроздето, може да помогне за потискане на Ковид-19.
Все още няма коментари