С летните горещини идват и хранителните натравяния, а експерти от Агенцията по безопасност на храните вече алармират за опасни продукти на пазара. „Особено внимателни трябва да сме при покупката на сандвичи и по-специално с млечните сосове и майонезата, които се слагат в тях“, казват инспекторите. Те обясняват, че твърде често добавките към дюнерите са с изтекъл срок на годност или просто високите температури са ги скапали, поради което консумацията им води до тежки хранителни натравяния.
Масовата практика сосовете да се оставят на пряка слънчева светлина, а не в хладилник, води до завъждането на опасни болестотворни микроорганизми в тях. Лекарите потвърждават, че вече има случаи на салмонела и бруцелоза, придобити именно от хранителни натравяния. Медиците заявяват, че само 2 хапки от сандвич, гарниран с опасен сос, могат да ни навлекат сериозни здравословни проблеми. Внимателни трябва да бъдем и с апетитните, но вредни пържени летни ястия, като картофки, цаца и тиквички, които се приготвят в токсична мазнина.
Отровни сандвичи ни вкарват в болница
0 коментара
Все още няма коментари