Между 80 и 90 на сто от козунаците за Великден по магазините ще са български. Потребители трябва да следят за срока на годност и грамажа на продукта, за да избегнат покупката на вносно сладкарско изделие с ниско качество. Това заяви пред „Монитор“ председателят на Бургаския съюз на хлебопроизводителите Димитър Людиев. По думите му качественият козунак трябва да съдържа яйца, а не яйчен меланж. Ясен признак, че при направата му са използвани истински продукти, а не прах, е наличието на конци при разчупването му. „Преди години колеги използваха сладкарска боя, която е напълно безвредна, за да могат да придадат по-жълтеникав цвят на продукцията, така че да заблудят потребителите, че са с домашни яйца“, коментира той, като допълни, че всеки един производител е задължен да описва подробно съставките на етикетите.
Все още няма коментари