Пловдивчанин се оплака, че си е купил хляб от магазин „Слънчеви лъчи”. На външен вид той бил екстра, но в средата на филиите си имал розово петно от мухъл и яко дъхал на развалена риба. Спецове му обяснили, че такава розова плесен се появява, когато пшеницата е боледувала от болестта фузариум. И тя се пренася върху брашното. Дефектът се забелязвал едва когато хлябът бъде изпечен. Въпросният хляб е произведен от фирма „Бакери – 2006” в Стара Загора. На опаковката му пише, че е изпечен на каменна пещ и в състава му влиза антислепващ агент – калциев карбонат. Мухлясалият и с дъх на развалена риба хляб не бил опасен за живота, но определено е неприятен за ядене.
Все още няма коментари