Коронакризата удари сериозно един от най-прочутите кулинари у нас – шеф Виктор Ангелов. Водещият на предаването „Хелс Китчън“ по Нова телевизия е хлопнал кепенците на един от оборотните си ресторанти в София. Обектът, намиращ се на пъпа на столицата, в непосредствена близост до Народното събрание, не посреща гости вече повече от половин година.
Още в началото на пандемията готвачът видял, че сметките му не излизали и ако продължавал да поддържа два ресторанта едновременно, щял да работи на пълна загуба. Така се наложило да подпечата трудовите книжки на някои от най-доверените си работници, но не го направил със същата увереност и безкомпромисност, както когато отнема престилките на изгонените участници в кулинарното риалити, на което ще бъде лице за четвърти път идната пролет. Отлив на клиентела имало и от другия софийски ресторант на шефа. „Не се е случвало никога досега да можем да си намираме места без резервация.
Преди се налагаше дори да се звъни няколко дни преди вечерята“, коментират редовни клиенти на Виктор Ангелов, които също са забелязали, че работата му е драстично спаднала. Въпреки това нивото на храната, както и цените на блюдата в изисканото му меню продължават да бъдат бетон. Шопската салата на шеф Ангелов се продава за 15,90 лева, а порция шкембе при него струва 10,80 лв. Едновременно с ресторанта той движи и няколко обекта за скара и бързо хранене, които също са рекордьори по цени. Засега обаче веригата му за хапване на крак работи на пълна пара.
Свеж полъх в бюджета на кулинаря ще донесе новият сезон на „Хелс Китчън“, за който вече върви кастинг и се набират участници. Предаването най-вероятно ще стартира в края на февруари или началото на март, както всяка година. Говори се, че водещият прибира точно толкова, колкото и големият победител – чек за 100 хиляди лева. Именно с хонорарите от предишните сезони на състезанието за готвене той успял да създаде империята от кебапчийници в София, която му коствала инвестиция в размер на повече от 250 бона.
Шеф Ангелов фалира
Водещият на „Хелс Китчън“ хлопна кепенците на един от ресторантите си
0 коментара
Все още няма коментари