Приемът на млечна суроватка преди основното хранене помага на диабетиците да поддържат доброто ниво на кръвната си захар след нахранване. Суроватката представлява полезен прахообразен протеин, а нейните целебни свойства били изследвани върху 15 доброволци с контролиран диабет. Резултатите от проучването показали, че нивото на кръвната захар на всеки един от участниците в експеримента намалява с 28% до максимум три часа след хранене.
Суроватката на прах всъщност притежава множество предимства, а едно от най-ценните й качества е, че ефективно подобрява реакцията на организма към инсулина. Според докторите полезните й свойства могат да бъдат сравнявани с най-модерните лекарства против диабет, с тази разлика, че тя е доста по-щадяща останалите системи в организма. Тя се произвежда от казеина в млякото и е изцяло натурален природен продукт. Използва се и в производството на сирене и други млечни продукти, а е всеизвестен факт, че редовната консумация на мляко е свързана с намаляване на риска от диабет тип 2 и сърдечносъдови заболявания.
Все още няма коментари