Болката в черния дроб може да приеме няколко форми. Повечето хора я чувстват като тъпо, пулсиращо усещане в горната дясна част на корема. Но може да се почувства и като пробождащо усещане, което спира дъха ви.
Понякога тази болка е придружена от подуване, а в някои случаи се усеща като излъчена (ирадиираща) болка в гърба или дясната лопатка.
Черният дроб превръща хранителните вещества в продукти, от които тялото ни се нуждае, за да функционира правилно. Той също така е и детоксикиращ орган, който след празниците е изключително изтощен и има нужда от специални грижи, за да не ни създава проблеми в годината напред. Сред най-изпитаните рецепти е тази на лечителя Петър Димков. 500 г чист маслинен зехтин, 300 г листа от магданоз, ситно нарязани, 300 г лимони, разрязани на резени с корите, се поставят в подходящ съд. На водна баня и тих огън ври 1 час. Като изстине, се прецежда през тънка кърпа чрез изстискванe. Сутрин, обед и вечер 30 минути преди ядене се взема по 1 супена лъжица.
Все още няма коментари