За получаването на сок от зелен фасул се използват бобени шушулки, които още не са станали твърди - в млечно-восъчна зрялост. Този боб съдържа много вода и от него лесно се получава сок. По съдържание на мед и цинк бобът превъзхожда повечето растения. Сокът от зелен фасул е особено полезен за болните от диабет. Натуропатите са на мнение, че захарният диабет при човека възниква от прекомерната употреба на концентрирана скорбяла и рафинирана захар, месо и месни продукти. Що се отнася за "лечението" му с инсулинови инжекции, то само попълва недостига на инсулин. Лечението не възстановява задстомашната жлеза, за да може тя сама да произвежда необходимия инсулин, а обратното - постепенно води към деградацията й. Като правило заболяването прогресира и дозите инсулин стават все по-големи и по-големи, а здравето на пациента все по-зле и по-зле. При това заболяване се препоръчва друг подход - употребата на натурални продукти, съдържащи ферменти за самосмилане. Сокът от зелен фасул се приготвя съвсем лесно – шепа пресен зеленчук се пасира. Към него може да се добави краставица, за да е по-течен.
Все още няма коментари