Почти всеки има в дома си орехи, но не всеки знае колко различни благотворни действия имат те върху нашия организъм. Орехите стават годни за консумация в края на септември и тъй като могат да се съхраняват дълго време, те са достъпни целогодишно и не губят качеството си. Здравите ядки трябва да са светлокафяви и без мирис. Орехът е мощен източник на енергия и богат на витамини, минерали и антиоксиданти. Редовната консумация на орехови ядки повишава нивото на добрия и понижава нивото на лошия холестерол в кръвта, стимулира концентрацията, паметта и като цяло е чудесна храна за мозъка. Дневният прием трябва да бъде минимум 5 ореха. До 4 часа след консумирането на ядките оросяването на крайниците се подобрява, ускорява се мозъчната функция, а щитовидната жлеза се снабдява с необходимото за правилното ѝ функциониране количество йод. Редовната консумация на орехи може значително да подобри работата и здравето на сърцето. Те са богати и на антиоксиданти, които имат огромно значение в борбата със свободните радикали, които водят до сърдечни заболявания и дегенерация на сърдечния мускул.
Все още няма коментари