В плодовете и зеленчуците може да се намери естественото вещество кверцетин, което помага на организма да се защити от грипа. То се съдържа в много плодове и зеленчуци - грозде, черна боровинка, броколи, а също така чай и червено вино, които имат огромно антивирусно действие на човешките клетки.
След прекалено физическо натоварване и напрежение, както и постоянна умора, организмът е много по-предразположен към инфекции на дихателните пътища. Лабораторни изследвания върху мишки в 91% потвърдили правилото, че тялото е много по-податливо на грипозни състояния след тридневни активни тренировки. Кверцетинът пречи на развитието на общия грипен щам H1N1. Блокира и нежеланите последствия след интензивна физическа дейност, което може да доведе до редица травми или отслабване на организма.
За пореден път изследователите и медиците напомнят, че в момента, в който започва да се захлажда, всички трябва да наблегнем на плодовете и зеленчуците. Нещо, което не може да се каже за витамините, синтезирани по химичен път и още повече ваксините.
Все още няма коментари