Лауриновата киселина (кокосовото масло 50% се състои именно от лауринова киселина) унищожава 93% от раковите клетки при тумор на дебелото черво само 48 часа след лечебния прием, гласят резултати от ново изследване.
Интересното е, че лауриновата киселина действа на раковите клетки, създавайки в тях силен оксидативен стрес, като в същото време силно намалява нивото на глутатион (раковите клетки се нуждаят от глутатион, за да се предпазят от оксидативния стрес). Независимо че отскоро знаем за противораковите свойства на кокосовото масло, то отдавна е известно с други свои лечебни ефекти. То успешно убива повечето вируси, бактерии, гъбички и паразити. Подпомага процеса на храносмилане и метаболизма на черния дроб, намалява възпалението, подобрява състоянието на кожата и заздравява раните, ако се използва кожно. Ефикасно е и при диабет. Кокосовото масло е и много по-ефикасно за отслабване, в сравнение със соевото масло.
Многообещаващи са резултатите от приема на кокосово масло при болест на Алцхаймер, а също за подобряване показателите на кръвното налягане и нивото на захар в кръвта.
Антираковият ефект на кокосовото масло не означава, че то е панацея против рака, а само показва, че природата ни е предоставила множество и различни пътища и натурални средства за предпазване и лечение на тази коварна болест.
Все още няма коментари