Мислите, че алуминият е сигурен, нали? Ако нещо не е безопасно, предполагаме, че то няма да присъства във вода, храна или предмети, които използваме всеки ден. Досега сигурно сте научили, че това не работи по този начин. Отравянето с алуминий е сериозен проблем в днешния свят с оглед на това, че се намира във всичко, което ядем и използваме. Поради това защитете семейството си с тези съвети.
Когато тялото е подложено на много повече алуминий, той започва да се натрупва в него. Въпреки че човешкото тяло доста ефективно почиства токсините и тежките метали, но даже и най-здравият организъм има своите граници.
С течение на времето алуминият се натрупва в костите, органите и други тъкани. Болницата Maunt Sinai отбелязва, че отравянето с алуминий е сериозен проблем. Ранните признаци на отравяне с алуминий включват мускулна слабост, болки в костите, гърчове, объркване. Ако децата страдат от алуминиева интоксикация, тя би могла да се прояви със забавен растеж и развитие.
Сериозни проблеми могат да бъдат причинени от алуминия, в това число и заболявания на мозъка, нервната система, анемия и проблеми с белите дробове. Едно проучване за изследване на околната среда показва, че ембрионите, които са били изложени на алуминий, са развили аномалии. Ако консумирате много аспирин, лекарства с рецепта или мултивитамини, се излагате на риск от алуминиево отравяне. Освен това консумирате алуминий всеки път, когато ядете. Много чинии са изработени от алуминий. По време на процеса на готвене и съхранение металът прониква в храната. Ако сте близо до или работите в мина, ежедневно вдишвате алуминий. Това е още по-опасно, защото по този начин той попада в организма чрез кожата.
Вашето тяло би могло да преработва алуминия, но единствено в малки количества. Въпреки това е необходимо да се избягва. При закупуване на съдове и хранителни продукти изберете такива, които не съдържат алуминий. Ако използвате алуминиеви съдове, заменете ги със съдове от чугун. Не само че е по-добре за вас, но това може да направи и храната по-вкусна. Винаги когато е възможно, избягвайте обработени и пакетирани храни. Много производители използват алуминия като консервант в храните. Гответе прясна храна или яжте само пресни зеленчуци. Ограничете приема на алуминий в организма до най-ниско ниво, за да предпазите себе си и семейството си.
Все още няма коментари