Кардамонът е популярна пикантна подправка, известна със своята способност да подобрява процеса на храносмилане, да регулира нивата на pH на стомаха и да намалява концентрацията на газове. Ако често страдате от стомашни възпаления и усещане на тежест в долната част на корема, не прибързвайте да пиете лекарства, а си сварете чай от кардамон. За него ви трябват една чаена чаша вода и половин чаена лъжица кардамон. Първо изсипете водата в малка тенджера. Оставете я на котлона, за да заври, след което я премахнете от там. Към нея добавете семената от кардамон. Поставете капак на съда и оставете напитката да се охлади за 5-10 минути. След това я прецедете и я разделете на три отделни части. Консумирайте я на малки глътки сутрин, обед и вечер до подобряване и облекчаване на състоянието.
Все още няма коментари