Рожден ден

12 години „Над 55”

Концертът на вестника събра стотици ревностни читатели и столичната кметица Йорданка Фандъкова

Фото 14 окт. 2015, 15:12
1 коментари
196 прочитания

·    Звезди на естрадата и оперетата веселиха пенсионерите с любими романси и арии, евъргрийни и шлагери от тяхната младост ·    Възрастните пожелаха здраве и късмет на журналистическия екип, а на любимия вестник - радостно бъдеще и огромен тираж!


Прекрасната Зала България успя да побере на 13 октомври всички почитатели и други любители на изкуството, които проявиха огромен интерес към концерта на в. „Над 55” по случай 12 години от издаването на първия му брой. Пенсионерите пожелаха да видят и чуят любими естрадни, народни и оперетни певци, както и да се срещнат на живо с екипа на вестника. 


Макар и месец по-рано концертът показа, че дори в условията на яростна конкуренция на пазара  вестникът има бъдеще и свои заклети фенове. 


Неслучайно събитието бе уважено и от кмета на София Йорданка Фандъкова, посрещната радушно от присъстващите. Тя пожела успех на редакционния екип в благородното му дело за защита правата на възрастните хора. Добър старт на проявата даде дамското „Трио Сопрано”, както и магът Астор, който повдигна високо летвата на следващите изяви.


Присъствието на ярки имена от естрадата и оперетата привлече като магнит ценителите на стойностното изкуство 


Доайенът на българската естрадна песен Димитър Йосифов, както и брилянтните изпълнители Панайот Панайотов и Паскал демонстрираха с респектиращо умение, че за големия талант възраст няма, изпълнявайки най-хубавите свои парчета. 


Че човешкият глас е най-съвършеният музикален инструмент, а всяко поколение българи има своите изключително талантливи и уникални гласове допълни Краси Аврамов с няколкото свои превъзходни изпълнения показа отново изкуството си на висотата, с която го помним и със сърце и душа изпя няколко хитови песни, докато публиката с готовност му пригласяше. 


Друго амплоа, но на също високо равнище, представиха звездите на ДМТ ”Стефан Македонски” Олга Динова, Николай Аргиров и Светослав Лазаров. 
 

Предвождаше ги Иван Бенчев - водещ, режисьор и също високопрофесионален  певец, 


който доказа, че доайените не отстъпват по нищо на младите. 


Особен колорит на вечерта придадоха дошлите то Цариброд виртуозни оркестранти, които започнаха като подгряваща група и след това за радост на публиката към края се появиха отново. Както и женската фолклорна група от с. Марица, общ. Самоков, издържала стоически близо три часа, за да се качи на сцената. Специално за любимия си в. „Над 55” те бяха донесли вкусни армагани – баница, огромна сладка пита, кекс във формата на агънце, както и торбичка с прочутия радуилски боб. 


Сърдечно поздрави вестника и кандидатката за кмет на община „Средец” Виргиния Стоянова, уважила с присъствието си целия концерт, като аплодираше бурно изпълнителите. 


Публиката пееше заедно с изпълнителите, ръкопляскаше гръмогласно, 


приветстваше отривисто всяко едно изпълнение, пенсионерите се веселиха със завидна издръжливост в продължение на няколко часа.


В средата на програмата главният редактор Любомир Михайлов проведе викторина, а отговорилите правилно, но и най-бързо, получиха изобилие от награди, сред които козметичният комплект „Рефан”, а изпълнителите си тръгнаха с вкусни туршии, донесени от ревностна почитателка на вестника.


След края на шоуто, стотиците зрители пожелаха от все сърце бъдеще на любимия вестник, огромен тираж, здраве и късмет на екипа. И естествено - още концерти с участието на любимите си изпълнители.


Любомир ГЕОРГИЕВ


Снимки: Иван ГРИГОРОВ

1 коментари
Иванова 2015-10-14 15:57:55
Беше невероятен концерт! Такъв заряд, такава емоция! Сърдечно благодаря на организаторите, г-жа Фандъкова и г-жа Стоянова!
avatar