Соцът окраде колите на гнилия Запад

В Ловеч правеха москвич, в Пловдив - версии на рено

Фото 10 апр. 2016, 12:00
5 коментари
2515 прочитания
Още след залповете на „Аврора” вождовете на Великата октомврийска социалистическа революция схващат, че новият строй е свързан с индустриализацията. Тя обаче далеч не се свежда само до Лениновия лозунг „Комунизмът - това е съветска власт плюс електрификация”.

И в Русия се залавят да събуват лаптите, зарязват пешеходството и се качват на автомобили. Но понеже топлата вода и велосипедът са вече открити, доскорошните мужици започват да се държат като китайци от края на ХХ в. Те толкова успешно прекопират моделите от автомобилната индустрия на гнилия Запад, че клонирането и двойничеството на машините е поразително.

Този иновативен подход се прилага чак до падането на Берлинската стена и края на Студената война. После – да се крадат визии и технологии, става напълно безсмислено, защото голяма част от автомобилните гиганти, като „Фиат” и „Рено”, директно изнасят производствата си в Русия. Същото се случва и с автомобилостроенето в другите страни от Източния блок.

По времето на соца част от откраднатите от Русия модели и техните разработки са произвеждани в заводите в Ловеч и в Пловдив. В Ловеч правеха москвич, а в Пловдив – версии на рено.
 
 


Вождовете Тодор Живков и Леонид Брежнев приветстваха работническата класа и се опияняваха от нейната любов от лъскави открити черни лимузини.




Популярното жигули всъщност е италианският „Фиат” 124.
 



Три години след появата на "Опел Рекорд" през 1953 г. руснаците отвръщат на удара с "Москвич 402"




„Ленинград 1” е копие на пуснатия две години по-рано през 1931-ва американски „Буик -32-90”.



 
ЗИС-110 е 1:1 „Пакард 180”. Такъв оригинален пакард Сталин подарява на Георги Димитров. Колата е открадната от София и върната в САЩ в зората на демокрацията.




Новата масова хечбек модна линия в соца дойде с „Москвич 2141”. Сглобяваха го и в Ловеч. Той е „Симка”, макар че някои го оприличават и на „Рено”.




Зазката 966, на която се возеха бедни и млади семейства, е соцвариантът на Eн Е Су – „Принц 4”.




Ладата, позната във версии от 2103 до 2106, не е нищо по-различно от „Фиат 125”




В класическата тоталитарна волга ГАЗ-21, емблемата е заменила пумата от майнлайна на „Форд” с рогато еленче.




Гърбатата зазка от модела 965 е „вдъхновена” от фиатчето 600, което слиза от поточните линии пет години по-рано, през 1955-а.

 

На властта днес не й е нужно да се вози на изплагиатствани модели коли. Оригинален електромобил възседна вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин, след като премиерът Борисов разпореди министрите да слязат от колите на НСО.


Материалът подготви Радослав Нешев.
5 коментари
Van 2016-04-10 17:28:21
Много нето4ности.
Niki13 2016-04-10 18:47:19
от опита да се омаскари всичко има направо откровени лъжи , пример Булгаррено се произвежда съвместно с Рено и въобще не е "част от откраднатите от Русия модели и техните разработки са произвеждани в заводите в Ловеч и в Пловдив. В Ловеч правеха москвич, а в Пловдив – версии на рено" И това не е единствената лъжа.
автомобилист 2016-04-11 13:41:19
По-откровени лъжи за българското автомобилостроене на съм чел. Явно написаното е от невежи хора, които са вмъкнали и България в този водевил. Защо не пишете за завода в София, който произвеждаше по лиценз два модела на Фиат-850 - купе и спорт? Завода в Пловдив произвеждаше също по лиценз Булгаррено 8, Булгаррено 10 и Булгаралпин, с който з.м.с. Илия Чубриков завоюва не една победа.
До Нешефф 2016-04-14 10:42:47
Нешефф, що не си ибеш майкътъ
2016-04-15 22:28:23
Тотални лъжи как веднага се улавя соросоидната следа в платената пропагандна статия !!! Първо жигулите не са крадени а СССР си плаща на ФИЯТ да построят завода в Тольятти за съжаление се оказва че са се излъгали и моделът ФИЯТ 124 КАКТО ВСИЧКО ПРОИЗВЕДЕНО НА ЗАПАД е слаб капризен ненадежден и с ниска проходимост и затова в последствие ЦЕЛИЯТ АВТОМОБИЛ ЖИГУЛИ 2101 Е ИЗЦЯЛО ПРОМЕНЕН запазен е само външния вид и затова се превръща в легендата която е защото е исцяло СЪВЕТСКА РАЗРАБОТКА !!! Второ повечето от останалите коли на снимките се е случило точно обратното западът ги е откраднал от Русия и това че пропагандата тръби че западният модел се е появил по рано не променя ИСТИНАТА. А в случаите когато за руския модел действително е ползван за база щужд такъв то колата е ПРОМЕНЕНА И ПОДОБРЕНА ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ !!!!! Трето някой снимки са откровенна лъжа като това което е снимано до Москвич 2141 защото се вижда че двете коли нямат НИЩО ОБЩО !!!! Така че добър опит соросоиди ама пробваите пак никои не ви се връзва на лъжите
avatar