Бял и почти съвършен, добре опакован китайски чесън пълни пазарите ни. Заради хубавия си търговски вид той се купува масово. Но хората не знаят, че китайският чесън се избелва. В него се впръскват химикали, за да се спре покълването, да стане по-бял и да се унищожат насекомите. Още: този чесън се отглежда в замърсена почва, а и водата, с която се полива, не е от най-чистите.
Китайският чесън е силно опушен с метил бромид – много токсично вещество, което се използва, за да се унищожат насекомите и другите вредители. Това може да доведе до много сериозен здравен проблем, защото химикалът уврежда органите и централната нервна система и дори може да доведе до смърт.
Други опасни елементи в него оловни и сулфатни съединения. Те се използват, за да не се разваля чесънът и дълго време да има добър търговски вид.
Ето как можете да забележите разликата между чесъна, който е китайски, и българския чесън:
Родният чесън е по-дребен, покълва и не е съвършено бял. Той е по-тежък от китайския и има много по-добър, истински вкус и аромат.
Внимание! Смъртоносен китайски чесън залива пазара
Скилидките - пълни с отровни вещества
0 коментара
Все още няма коментари