Предприемчиви търговци и ресторантьори използват доказан трик, за да пробутат залежала и вмирисана риба. Това съобщават за Час Пик добре запознати с тайните на измамниците източници.
Всяка домакиня знае, че прясната риба се разпознава само по очите. Ако е уловена скоро, тя има издути, светли, полу-прозрачни очи. Вдлъбнатите, по-плоски и по-сиви очи показват, че рибата е стара и не става за готвене.
Находчиви търговци прибягват до брутален трик, за да пробутат стоката си. Те „избистрят“ погледа на рибата с капки за очи. Най-често използвани са т.нар. „изкуствени сълзи“, които се предписват от лекар, ако дълго време работите пред компютър.
Запознати твърдят, че е достатъчна само по една капка и чудото става – безжизнените и мътни рибешки очи възвръщат почти живия си прозрачно-бляскав вид. Така вместо да си купите прясна стока, вземате застояла и полу-развалена скумрия или ципура...
Трикът най-често се прилагал в малките магазинчета, където оборотът не е толкова голям, както и в рибните ресторанти. В специална витрина, полегнали сред ледени кристали, са изложени различни видове морски деликатеси. Клиентът сам избира кой от тях да му бъде приготвен на място. Ресторантьорите най-често предлагат по-скъпите риби.
"Не може да повярвате колко много зачестиха тези случаи особено около блокадата на границата ни с Гърция. Рибните доставки закъсняваха. Ресторантите, които получаваха стоката си от Гърция закъсаха. Трябва да предлагат уж, прясна стока, а пробутват на клиентите си залежали риби от преди седмици. Чудно е как няма натровени", твърдят запознати.
Внимание! Инжектират рибата с капки за очи
Блокадата с Гърция накарала търговци и ресторантьори да вадят застояла стока
0 коментара
Все още няма коментари