Чудо на пазара за Великден – козунак за 180 лева. Шедьовърът на сладкарското изкуство е италианската „коломба“ на Dolce&Gabbana – традиционен великденски сладкиш, опакован в луксозна дизайнерска кутия и придружен от сладко от диви сицилиански ягоди и шоколад. Цената е между 175 и 180 лева за 1 килограм.
Иначе между 3 и 10 лева се продават великденските изкушения тази година. По традиция цените са по-високи в софийските елитни пекарни, а най-евтините предложения може да бъдат открити в големите магазини.
След дубайския шоколад, който подлуди света и България, очаквано хитът за Великден са и „дубайски козунаци“ с пълнеж от шамфъстък.
Сред най-любопитните великденски предложения тази година се откроява еднокилограмов козунак за 130 лева – тържество на шамфъстъка. Този козунак не просто съдържа крем от пистачио, той е изцяло посветен на него. Крем от шамфъстък отвътре, заливка от шамфъстък отгоре и орехи за компания. От сладкарницата, която го предлага, обясняват, че влагат над 600 грама крем във всеки козунак.
„Това е скъпа суровина – около 70-80 лева е цената на крема от шамфъстък. Плюс това ръчният труд не е евтин в днешно време – хората вече не искат да работят нощем, а ние за 5-6 дни трябва да изпечем поне 2000 броя“, казва собственикът на веригата.
София 22°
Видин 25°
Враца 23°
Русе 24°
Варна 35°
Бургас 32°
Пловдив 37°