Сериозен геноцид над животинския свят извършват имигрантите в София. Наблюдателни столичани алармираха, че чуждоземците са свършили парите, с които планирали да избягат към Германия, и в момента се спасяват от глад с градската фауна.
В района на Женския пазар, наричан още малкия Багдад, вече не се мярка никакви животни. Ни птица, нито четириного, всичко се оглозгва до кокал, кръстят се миряни от близката църква „Св. Кирил и Методи“.
Кухня за бедни
„Преди години тук беше пълно с живи твари – гълъби, кучета, котки, сега пита ли се някой къде изчезнаха“,възмути се пред репортер на „Час Пик“ Ивелин Танев. Човек разказа, че той и съкварталците му са ставали свидетели на потресаващи неща. Преди две вечери се прибирал и в една от градинките забелязал няколко мургави бежанци да въртят на шиш чеверме от куче.
„Видях огъня и се проближих, защото помислих че е пожар. Тия ме подканиха, ако искам да опитам от месото. Един от тях на развален български каза, че мръвката било като агнешкото , но „фрий фуд“, демек без пари“, диви се на чуждите нрави Танев.
На лов
В района на Женския пазар се разказва още, че около 6-7 сутринта малки сирийчета и афганистанчета трепят гълъби с прашки. Първо ровели в кофите за самун с хляб, който влизал в ролята на стръв. Тъй като птиците са свикнали с човешкото присъствие в парковете те без страх се нахвърляли на трохите. В този момент от засада гаврошовците изстрелвали канонада от дребни сачми.
„Слагат по десет метални топченца в една прашка. Като ги изстрелят те се разпръскват в голям периметър-гугутките нямат никакъв шанс. Или осакатяват птицата да не може да литне или директно я ликвидират“, описа технологията на градския лов 65-годишна жена.
Някои от ходещите на курсове по български бежанци се хвалели, че на веднъж убивали по десетина гълъба. „Месото им е много вкусно. Прилича на пилешкото, но е много по-крехко“, възхитила се наша клошарка, която успяла да изпроси една кълка от друговерците.
Шеф Манчев
Всъщност тя станала свидетел на печенето, което се извършало в самобитни фурни в земята. В една от градинките чужденците направили яма 40 на 40 см. В нея първо се запалвали огън, а след това слагали гълъбите в малка тенекиена кутия и ги заривали с пръст. След 30 минути дивечът ставал готов, човек да си оближе пръстите.
„Взимат подправки от арабските магазинчета наоколо. Не ги виним-глад се не търпи. Най-лошото е, че и ние още малко ще започнем да ги подяждаме“, разказват Танев, който не крие че пенсията не му позволява да яде месо и веднъж седмично.
Все още няма коментари