Хлябът, който яде българинът, не се прави от качествено брашно, показа мащабно проучване на аграрния ни сектор на експертна група от БАН. Скандалните разкрития на специалистите доказаха, че навсякъде ни пробутват хляб, омесен само от предварително приготвени дълбоко замразени заготовки. Те включват и куп стабилизатори, разбухватели, омекотители.
Както и бои, които симулират различни видове брашна, предимно от ръж. Най-скандалното е, че докато ядем хляб от хлебопекарни смески и замразени заготовки, зърнопроизводството продължава да е водещият отрасъл в земеделието. Ние произвеждаме зърно в излишък и го изнасяме в чужбина. Вече 20 години върви реформа в селското стопанство, а то става все по-неефективно Само 7% от ябълките в магазините са български, за доматите – 22%, месото – 33%. Но чиновниците в сектора набъбнаха до 17 000.
Ядем хляб менте от замразено брашно
Изнасят българското жито в странство. 17 000 чиновници – с тлъсти заплати в аграрния сектор
0 коментара
Все още няма коментари