Агнешко или череши – това е дилемата на пазаруващите в Пловдив. Причината е високата цена на черешите във втория по големина град у нас. Оказва се, че има съществена разлика в цената на плода в радиус от 20 километра от населеното място.
Първите ранни череши в Пловдивско се берат край село Цалапица. Оказва се, че разликата от производителя до прекупвача на пазара в Пловдив е между 3 и 5 пъти, съобщи Нова тв. Ранните български череши вече са на пазара, но малцина са тези, които могат да си ги позволят.
„Има череши, но цената е висока и хората избягват да ги купуват“, твърди Елена Писова, производител. На пазара край Цалапица черешите се продават за 8 лева килограма, докато в Пловдив цената е между 15 и 25 лева. Гръцките череши стигат 45 лева.
В Пловдив има хора, които са взели радикални мерки и са си засадили череши пред блока.
Все още няма коментари