През последните няколко години българите все повече купуват продукти с палмово масло. За 2017 г. във вид на сирене са изконсумирани 12 хиляди тона палмова мазнина. В България има над 260 млекопреработвателни предприятия, като от тях 30-40 фирми използват растителна мазнина.
Проблемът с растителните мазнини е, че се влагат в сиренето и кашкавала в големи количества. Вредата от тези мазнини е, че се наслагват в човешкото тяло и трудно се преработват от организма.
Един от определящите фактори за качеството на сиренето е цената, тъй като обикновеният потребител трудно може да направи разлика по визия дали един продукт е истински или имитиращ. Сиренето, което е истинско, дори във вода няма да се размие, а ще си остане пак здрав продукт, обясняват експерти.
Според тях истински качествено сирене трябва да е на цена от поне 9 лева.
София 20°
Видин 25°
Враца 22°
Русе 23°
Варна 35°
Бургас 32°
Пловдив 37°
Все още няма коментари