Извън всякакво съмнение е, че освен достатъчно почивка храните и напитките, които приемаме, играят изключително важна роля в поддържането на силна имунна система – а от нея зависят шансовете ни за по-леко боледуване. Диетологът д-р Лиса Валенте от онлайн изданието „Eating Well“ дава някои основни съвети какво трябва да включим в храненията си, ако сме заразени с коронавирус. Първото и най-важно нещо, на което наблягат д-р Лиса Валенте и още специалисти, е хидратацията.
Пийте много вода, като се стараете минималното количество да бъде поне осем чаши на ден. Ако искате да разнообразите с други течности, Валенте препоръчва още чай с мед, който може да облекчи и кашлицата, газирана вода, кленова или кокосова вода, бульони и сокове. За да подкрепим имунната си система, е важно да приемаме храни, които съдържат вещества като витамин А, С, D, Е и цинк. Сладките картофи, морковите и зеленолистните зеленчуци съдържат антиоксиданта бета-каротин, за който се смята, че намалява възпаленията. Трябва да се консумира и кисело мляко в големи количества. Джинджифилът за онези, които го обичат, също е пръв приятел по време на боледуване от Ковид-19. Богатите на протеини храни също са добра идея – мляко, яйца, сирене, боб и други варива.
Все още няма коментари