Хладилникът е неизменна част от живота ни и ни дава възможност да съхраним продуктите за по-дълго време, като ги държи охладени. Оказва се обаче, че в същото време, без да осъзнаваме, ние правим една огромна грешка при съхранението на храната в хладилника. Експертите посочиха високата потенциална опасност от съдовете за съхранение на храни, в които хората поставят храната си, за да остане свежа. Tакива контейнери значително спестяват място в хладилника, но съставът на пластмасата, от която са направени, може да съдържа бисфенол А, известен с наименованието BPA. Той се използва в производството на пластмасови кутии от 1960-те. Също така често се използва за покриване на вътрешността на капачки за бутилки. Когато обаче храната влезе в контакт с пластмаса, метал или друг материал, има вероятност BPA да проникне в нея. Това вещество има отрицателен ефект върху човешкото здраве: влияе отрицателно върху мозъка на бременните жени и плода, влияе върху развитието на децата и повишава кръвното налягане при възрастни. Поради тази причина още през 2012-2013 г. Агенцията на Министерството на здравеопазването и хуманитарните услуги на САЩ забрани използването на този компонент за производството на чаши за пиене, бебешки бутилки и други прибори. В допълнение експертите съветват да се сведе до минимум количеството пластмасови кутии, в които се държи храната, за да се избегне отделянето на този токсин, и е по-добре да се съхраняват продуктите в хладилника в стъклени или метални съдове.
Все още няма коментари