Дивите щамове бактерии първоначално живеят върху зеленчуците, отглеждани в градината. Такива микроби обикновено понасят солена среда и се размножават без кислород. Веднъж попаднали в благоприятна среда, бактериите започват да ядат растителни захари, успешно се размножават и отделят млечна киселина (оттук и името – млечнокисели). Така те потискат своите „конкуренти“ – патогенни бактерии, гъбички и паразити. Ако постоянно въвеждате ферментирали храни в менюто си, ще прогоните паразитите от червата. Наличието на такива заболявания като онкология, астма, алергии, затлъстяване, диабет, автоимунни и психични болести зависи от състоянието на чревната микрофлора. Ферментиралите зеленчуци премахват токсичните вещества и тежките метали от тялото. Ако съвременният човек страда от хронично заболяване, затлъстяване, недостиг на енергия, това означава, че е натрупал много токсини в органите и системите си. Полезните бактерии подобряват храносмилането, намаляват възпалението, укрепват имунитета и предотвратяват рака. Повече от 140 болести могат да бъдат победени чрез тяхното използване. Затова лекарите препоръчват да се хапват по минимум 100 грама туршия дневно, като най-полезният зеленчук от нея е морковът.
Все още няма коментари