Неправилният избор на храни е една от основните причини за стареенето и болестите при човека, твърди проф. Христо Мермерски, който води курсове в над 200 университета в 63 страни по света и е автор на дузина книги за алтернативно лечение на всякакви болести.
Според Мермерски застаряването не е естествен процес. Той вярва, че това е болест и трябва да се лекува. Провокиращите фактори са поведението на хората спрямо храната. Днес около 70% от световното население не мисли за това, което яде, мисли единствено за мигновената наслада от храната, а не за ползите ѝ, категоричен е специалистът. Едни от първите пострадали в тялото са ставите, костите, сухожилията и всички видове съединителни тъкани.
Професорът издава лесна рецепта, с която можем да върнем тяхната здравина, в чиято основа е желатинът. Той представлява вещество, добито от съединителната тъкан и костите на животни, почти 90%, състоящо се от колаген от естествен животински протеин. Хранително-вкусовата промишленост ползва желатин почти постоянно, защото продуктът е част от консервирани храни, сосове, желета, сладолед, десерти, сладкиши и други лакомства, дори се използва в производството на напитки – бира, вино, сок и др. Освен огромното количество на протеин и незаменими аминокиселини той съдържа мазнини, въглехидрати и нишестета, витамин Е, калций, магнезий, фосфор и желязо; по-малко калий и натрий. Този състав обяснява лечебното действие на желатина: използването му укрепва кръвоносните съдове и сърцето, намалява вероятността от инфаркт и инсулт, предотвратява развитието на атеросклероза, нормализира състоянието на стомашната лигавица, подобрява мозъчната функция и предпазва клетките от стареене. „Всяка сутрин на гладно се приема по 5 грама желатин, разтворен в топла вода, към който се добавя сок от половин лимон. Ритуалът оказва моментален ефект и това се дължи на съотношението на аминокиселините в желатина“, категоричен е Мермерски.
Българският генетик направи списък и с продукти, които забавят стареенето. Най-основните – плодове и зеленчуци (само пресни), кисело и прясно мляко, както и вино. Киселото мляко трябва да се купува само натурално, приготвено от българска бактерия (Лактобацилус булгарикус), препоръчва той. Смесите на основа на дрожди и сухо мляко обикновено не са полезни и не водят до никакви хранителни или здравни ползи. Само натуралното кисело мляко е най-смилаемата храна, която предотвратява развитието на рак на дебелото черво и спира развитието на остеопороза. Виното съдържа вещества, които забавят процеса на стареене на целия организъм, включително и кожата. За да постигнете желания ефект, трябва да пиете 50 мл сухо червено вино дневно, допълва той.
1 коментара

D...
2022-02-24 16:14:02
Отговори
Снимането с най-модерните устройства в САЩ също показа, че малко количество вино унищожава клетките в мозъка, твърди Даниел Амен. В същото време Антъни Уилям редовно подчертава, че млечните продукти са спусък за размножаването на патогенни микроорганизми, което се потвърждава от опитите в паничката на Петри.
София 6°
Видин 11°
Враца 11°
Русе 10°
Варна 35°
Бургас 32°
Пловдив 37°