Хотдогът и колбасите са убийците на сърцето. За това предупреждава американският диетолог Лорън Манакър. „Когато вземете предвид техния натрий, наситени мазнини и натриев нитрит като консервант, класическите хотдози са една от най-вредните храни за здравето на сърцето, които можете да ядете“, обяснява тя. Същото важи и за много други видове готови месни продукти, включително шунката, наденицата, бекона и говеждото месо. Всички те допринасят за развитието на сърдечносъдови заболявания дори повече от червеното месо. Според Манакър отказът от телешки колбаси в полза на пуешки или пилешки колбаси няма да реши проблема, тъй като те също имат много вредни съставки. Единственият изход е да се ядат по-малко приготвени храни и полуфабрикати, смята диетологът. По-рано руската диетоложка Виктория Егорова призова да не се хранят малки деца с колбаси всеки ден. Според нея детето трябва да има разнообразно хранене, а ако говорим за колбаси, тогава те са по-добре не толкова често.
Все още няма коментари