Продължителността на живота е пряко зависима от панкреаса. Важният орган секретира храносмилателните ензими денонощно, за да разгради храната и хормоните, за да регулира въглехидратния, протеиновия и мастния метаболизъм. Колкото по-бързо се износва, толкова по-бързо тялото старее и умира. Дори дребните неизправности на панкреаса водят до сериозни заболявания: панкреатит, диабет, рак на панкреаса, муковисцидоза. И най-тъжното е, че всеки ден, систематично и неразумно унищожаваме скъпоценния орган. Прекомерното и недостатъчно хранене, нарушаващо законите на физиологията, износва панкреаса.
Ето кои храни е най-добре да изключите от диетата си, така че панкреасът да функционира нормално за толкова дълго, колкото е възможно. Прекомерната употреба на алкохол от всякакъв вид, сорт, произход води до хроничен панкреатит. В панкреаса няма ензими, които разграждат алкохола, така че токсичният му ефект върху този орган е директен. Убийственото количество захар, съдържащо се в газираните напитки, провокира не само внезапни скокове на инсулин. Консумацията им в големи количества може да е една от причините за панкреатит. Маргаринът е транс-мазнини, чието изобилие в диетата засяга преди всичко сърдечносъдовата система и панкреаса. Продуктът провокира възпалителни процеси и има висока онкогенност. Прочетете етикетите: 95% от печива и сладкиши се приготвят на базата на маргарин. Високо съдържание на мазнини в комплект с оцетна киселина и горчица в майонезата и сосовете провокира дразнене на стомашната лигавица и повишено производство на храносмилателни ензими. Което от своя страна води до възпаление на панкреаса. В допълнение към индустриалния сос се добавят различни подобрители на вкуса, сгъстители и консерванти, които допълнително претоварват храносмилателните органи. Последната категория включва полуфабрикати, както и месни консерви. Мистериозният химичен състав, огромно количество мазнини, подправки и сол изключително претоварват панкреаса.
Храните убийци на панкреаса
0 коментара
Все още няма коментари