Жълъдите са подценявани, но много лечебни ядки, които се събират именно в този сезон, когато са напълно узрели. Те се развалят бързо, затова веднага обелете кожата и изсушете. Настелете ги на един слой върху хартия за печене и ги загрейте във фурната за 5 минути. Повечето от тях ще се пукнат и ще придобият тъмнокафяв цвят. Отворете фурната и оставете да се сушат така още един час, но все пак следете да не изгорят. Смелете на машинката за месо една чаша сушени жълъди, залейте с 1,5 л вода и сложете сместа да ври 30 минути на бавен огън. Оставят се за едно денонощие, след което отново се слага да ври 30 минути и престоява един ден. Накрая се прецежда, а към отварата се добавя чаша водка, сместа се разбърква добре и се пие от нея по 3 неголеми глътки, 5 до 7 пъти на ден, независимо от приема на храна. Курсът на лечение е 2 седмици, след които ще сте смъкнали нивото на кръвна захар драстично. Проверете с изследвания и действайте в зависимост от състоянието си. Лекарството трябва да се държи в хладилника. По-нататък, за да не позволите да се повишава кръвната захар, пийте по 2 пъти в седмицата от лекарството.
Все още няма коментари